Купити квартиру – це важливий крок у вашому житті.

Як і в любому процесі купівлі тут є свої нюанси. Виникає велика кількість питань коли ви хочете купити житло чи то на вторинному ринку чи то на первинному.

Що треба знати, щоб правильно купити квартиру адже процес купівлі, як і в новобудові так і на вторинному ринку дуже схожий.

 

Для початку вам потрібно визначитися, яку саме ви хочете квартиру.

Опитувати знайомих, які вже купили квартиру чи планують також купити, що їм відомо про забудовників та ціни на ринку, враховуйте, що ціна може змінюватися кожного дня.

Дізнатися інформацію можна на різних інтернет порталах, але не завжди інформація, яка розміщена не на офіційних сайтах забудовника є дійсною.

Точну інформацію можна дізнатися звернувшись в центр продажу чи агентство нерухомості. Тут вам допоможуть кваліфіковані працівники, які володіють достовірною інформацією на момент вашого звернення.

Чи варто користуватися послугами посередника і які ризики?

Єдиний ризик, що може Вас спіткати на ринку нерухомості визнання договору про купівлю недійсним, але якщо ви купляєте квартиру в новобудові то такого ризику немає і все ж таки договір ви можете взяти з собою на ознайомлення і передати юристу для перевірки.

Перевірка історії квартири – це ваша безпека.
На первинному ринку  зрозуміло, що нерухомість не буде мати ніякої історії бо в неї не було ще ніяких власників.

 На вторинному ринку необхідно перевірити виписки з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та угод з ним; відомості про зареєстрованих в квартирі громадян; наявність рішень опікунських рад; дієздатність учасників попередніх угод з квартирою; історію попередніх угод, особливо якщо квартира продавалася кілька разів за короткий проміжок часу. 

З чого все-таки почати процес придбання майбутньої оселі?

Ви рішили купити квартиру без посередника, а отже вам випадає велика можливість обрати район де б хотіли проживати, адже у більшості випадків ріелтор немає змоги надати вам район за вашим бажанням. Враховуйте, що квартири на вторинному ринку дорожчі ближче до центру міста, а новобудови не завжди продають за таким принципом. Якщо, ваша ціль інвестувати кошти в нерухомість то обирайте район, який буде найбільш прибутковим.

Як придбати оселю дешевше?


На вторинному ринку вам допоможе торг і зазвичай ціна за квадратні метри зависока тому з власником квартири ви зможете сміло поторгуватися і знизити ціну.
На первинному ринку буде по складніше тут вам потрібно слідкувати за акціями, які зазвичай проводжують будівельні компанії.

Настав момент коли Ви все-таки знайшли квартиру. І що далі?

Купуючи квартиру з рук вам потрібно дати аванс і обов’язково підпишіть договір на аванс. Завдаток потрібен для того, щоб власник зміг підготувати всі необхідні документи для продажу квартири і сміло міг відмовляти іншим потенційним покупцям.

Забудовник – це вже простіше для вас готують договір і все приплачуєте вартість( залежить на яких умовах ви купляєте квартиру) і очікуєте моменту здачі будівництва.